Když se Mexiko vypraví na dovolenou do Středomoří, vznikne jídlo, které vás nejprve upoutá svým vzhledem, potom okouzlí kombinací chutí a nakonec ve vás zanechá vzrušující pocit, díky kterému už dopředu víte, že tenhle recept jste nedělali naposledy. Odjistěte ruční brzdu, vaše dnešní jídlo bude jedna velká hravá a barevná jízda!
Počet porcí: 2 Čas na přípravu: 15 minut Čas na vaření: 12 minut Kalorie: 400 kcal na porci Tuky: 13.5 g
● olej ve spreji ● 100 g filé z bílé ryby zbavené kůže, např. treska ● 200 g mražených krevet (nechte je předem povolit při pokojové teplotě) ● šťáva z 1 limetky ● několik snítek koriandru, nasekaných ● 4 pšeničné mini tortilly nebo křupavé tacos (pro bezlepkovou variantu vyberte tortilly kukuřičné) ● hrst křupavých listů salátu, např. Little Gem ● 1 malé zralé avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na kostičky ● sůl a čerstvě mletý černý pepř ● klínky limetky na servírování
Rajčatová salsa
● 2 šťavnatá rajčata, nakrájená na kostičky ● ¼ červené cibule, nakrájené na kostičky ● 1 červená chilli paprička, nakrájená na kostičky ● 1 stroužek česneku, rozdrcený ● hrst koriandru nakrájeného nadrobno ● strouhaná kůra a šťáva z ½ limetky
Náš tip: Lístky koriandru nemusíte obírat, pokrájejte ho i se stonky. Ušetříte čas a získáte více chuti.
Postup
Nejdříve si připravte rajčatovou salsu. Všechny ingredience smíchejte v malé misce a podle chuti přidejte sůl a pepř.
Nepřilnavou pánev lehce postříkejte olejem a dejte na střední až vysokou teplotu. Rybí filé opékejte celkem 8–10 minut, v polovině otočte, abyste dosáhli zlatavého povrchu. Potom nakrájejte na kousky, pokapejte limetkovou šťávou a posypejte koriandrem. Dejte stranou.
Krevety na pánvi vařte 2 minuty, dokud nezmění barvu z šedé na růžovou. Dobře hlídejte čas na pánvi, abyste krevety nevysušili.
Smíchejte krevety s bílou rybou a lehce dochuťte solí a pepřem.
Mezitím si ohřejte tortilly na pánvi nebo v rozpálené troubě.
Do tortill dejte natrhaný salát a avokádo, rybu a krevety a navrch pokapejte rajčatovou salsou. Přeložte nebo srolujte a podávejte se zbytkem salsy a klínky limetky na vymačkání.
Zní to jednoduše, že? A taky, že je! Vyzkoušejte tento recept na krevety a uvidíte sami.
Pro více zdravých a super rychlých jídel sledujte náš blog.
Objednejte se na nezávaznou vstupní konzultaci zdarma ještě dnes!